Grafix NOC


receptie_grafix_400

Sinds Oktober 2009 heeft ColoPower een eigen Suite in het Datacentrum van GrafiX in Capelle aan den IJssel. We hebben daar op dit moment 12 kabinetten staan en deze ruimte is alleen toegankelijk voor klanten van ColoPower.

Grafix NOC datacenter biedt infrastructuur en managed datacenter oplossingen die een passend antwoord vormen op uw uiteenlopende behoeften aan schaalbaarheid, zekerheid en connectiviteit. Grafix NOC heeft alle infrastructuur gebouwd en beheerd binnen haar datacenter (in tegenstelling tot veel datacenter providers die vertrouwen op de faciliteiten van andere operators).

Grafix datacenter is ontworpen en gebouwd volgens uitzonderlijk hoge technische specificaties en bieden de best mogelijke omgeving voor een flexibele state-of-the art infrastructuur. Onze diensten variëren van het hosten van enkele servers tot het hosten van een op maat gesneden privé-faciliteit. 

Wij bieden diverse diensten die u helpen bij de installatie en het onderhoud van uw apparatuur. Alle klanten van ons profiteren van een standaard technische ondersteuning. Deze ondersteuning kan afhankelijk van uw wensen worden uitgebreid met onder meer kabel-, rack- en suite-installatie, kant-en-klare project management en configuratie. Onze toplocatie bevind zich direct bij de belangrijkste nationale internet exchange points.

Dit maakt zeer snel en efficiënt internetverkeer mogelijk, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Grafix NOC is beschermd tegen infiltratie, brand en stroomuitval, om bedrijfszekerheid voor u en voor uw klanten te garanderen, zodat u uw voortdurend veranderende bedrijfsbehoeften kunt ondersteunen met ingebouwde schaalbaarheid. Dat is een van de redenen waarom al meer dan 2.000 organisaties bij het outsourcen van hun bedrijfskritische infrastructuur voor Grafix NOC kozen. Met uw keuze voor Grafix NOC verlaagt u uw infrastructuurkosten, verhoogt u uw connectiviteit en betrouwbaarheid. Tevens worden uw medewerkers ontlast waardoor zij kunnen focussen op hun kerntaken.

Fysieke Beveiliging
Op het gebied van beveiliging sluit Grafix NOC geen compromissen. Het datacenter heeft een volledig geavanceerd 24x7 beveiligingssysteem. Dit omvat onder meer het inzetten van beveiligingspersoneel, 24x7x365 monitoring door on-site personeel die alle personen die het gebouw binnengaan controleren en een CCTV-videocamerabewaking en alarmering bij inbraak.

Toegang
De toegang tot de gebouwen, datavloeren en individuele ruimtes wordt geregeld met individueel programmeerbare toegangskaarten en visuele identificatie. Verantwoorde standaardprocedures zorgen ervoor dat u en uw personeel toch snel toegang krijgt tot uw eigen apparatuur wanneer u dit vraagt, dag en nacht.

Stroomvoorziening
Alle klanten profiteren van een redundante, stabiele, betrouwbare en schaalbare high capacity stroomtoevoer. De stroomvoorziening is geïsoleerd per klant en wordt permanent gegarandeerd met Uninterruptible Power Supply (UPS)-systemen en on-site back-up dieselgeneratoren. Hierdoor kunnen wij elke belasting door klanten of operationele situaties aan ook bij stroompieken en stroomuitval.

Branddetectie/Bestrijding
Een Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) is in elke ruimte geïnstalleerd. Deze bijzonder gevoelige rook detectoren zijn verbonden met het Building Management System (BMS) dat continu in de gaten gehouden wordt vanuit een netwerk operationscenter. Hierdoor wordt brand in een zeer vroeg stadium gedetecteerd en via een koppeling aan een brandbestrijdingsysteem onmiddellijk geblust zonder uw apparatuur te beschadigen. Verlies van data en bedrijfsonderbreking wordt op deze manier voorkomen.

Air Conditioning
Om optimale prestatie te garanderen, worden alle datavloeren op een constante temperatuur van 21°C ± 2°C en relatieve vochtigheid van 50% ± 10% gehouden. Beide worden constant bewaakt door het Building Management System.

Building Management System (BMS)
Alle Grafix NOC faciliteiten werken met computergestuurde Building Management Systems die sensoren van elektrische, mechanische, branddetectie en lekdetectiesystemen bewaken en op afstand bedienen.

Engineering en technische support
Ervaren on-site engineers zijn 24x7 beschikbaar voor een snelle installatie van uw systemen en om assistentie te verlenen bij het oplossen van meer of minder complexe configuratieproblemen en hardware- en softwareproblemen. 

Netwerk
Het netwerk is aangesloten op diverse onafhankelijke international carriers en heeft een directe verbinding met de AMS-IX. Mocht één van deze carriers uitvallen, dan blijft ons netwerk probleemloos doordraaien. Een totaal overzicht van alle netwerk koppelingen:

- 1000Mbit AM-SIX peering
- 100Mbit FreeBIX peering
- 100Mbit Caveo B.V. private peering
- 100Mbit WeDare B.V. private peering
- 100Mbit NL-IX peering
- 1000Mbit Abovenet Transit
- 1000Mbit Teleglobe Transit
- 1000Mbit Interoute Transit
- 100Mbit Versatel Transit

Netwerk snelheid
Hieronder vindt u een aantal testbestanden van diverse groottes.
Door deze te downloaden kunt u de snelheid van het netwerk testen.

- 10MB
- 100MB

       Copyright 2019 ColoPower - Alle rechten voorbehouden - Genoemde prijzen zijn Excl. 19% BTW